پنجشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۹:۰۴
آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در مسیر تبدیل شدن به قطب فرهنگی تهران است

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر اظهار کرد: بسیاری از مردم نمی‌دانند و تصور می‌کنند آستان حضرت عبدالعظیم(ع) فقط یک زیارتگاه است، در حالی که تلاش ما این است که اینجا به یک قطب فرهنگی برای تهران تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، در مراسم جشن ولادت این محدث عالیقدر، با تأکید بر ضرورت شناخت سیره و معارف اهل‌بیت(ع) گفت: وظیفه ما در قبال پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) تنها تمجید، قداست‌بخشی و اظهار محبت نیست، بلکه باید مسیر زندگی خود را با راه و دستورات آنان منطبق کنیم.

وی با اشاره به روایاتی که درباره نسبت شیعیان با اهل‌بیت(ع) وارد شده است، اظهار کرد: در برخی روایات تعبیر «لیس منّا» آمده است؛ یعنی کسانی که به دنبال گناه و معصیت هستند، نماز نمی‌خوانند، روزه نمی‌گیرند و مرتکب کارهای زشت می‌شوند، ارتباطی با مکتب اهل‌بیت(ع) ندارند. در برخی روایات نیز آمده است «لا تذهبن بکم المذاهب»؛ مبادا مسیر خود را تغییر دهید و کسانی شما را دچار اشتباه کنند و بگویند هر کاری می‌خواهید انجام دهید، فقط محبت علی(ع) را داشته باشید و عشق به اهل‌بیت(ع) برای شما کافی است. ائمه معصومین(ع) فرمودند چنین نیست؛ شیعه ما کسی است که خدا را اطاعت کند، مرتکب معصیت خدا نشود و در مسیر ما حرکت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه نخستین گام در پیروی از الگوهای دینی، شناخت آنان است، گفت: ما باید این بزرگان را بشناسیم؛ بدانیم چه کسانی بودند، چه کردند و چه معارفی برای ما به یادگار گذاشتند. چند نفر از ما با احادیثی که از حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نقل شده است آشنایی داریم و چه اندازه از زندگی ایشان اطلاع داریم؟

وی افزود: شاید شنیده باشید نهج‌البلاغه‌ای که امروز در اختیار ماست، پیش از آنکه سید رضی آن را گردآوری کند، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از جمله افرادی بودند که خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع) را جمع‌آوری کردند. روایات فراوانی از حضرت عبدالعظیم(ع) نقل شده است که هر یک می‌تواند درس زندگی برای ما باشد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) بیان کرد: شیعیان و محبان اهل‌بیت(ع) اگر می‌خواهند مردم را به اسلام و اهل‌بیت(ع) جذب کنند، باید با اخلاق خوش، خوش‌رویی و رفتار اسلامی این کار را انجام دهند.

وی در ادامه مدارا با مردم را یک اصل مهم مدیریتی دانست و اظهار کرد: مدارا با مردم یعنی ابتدا مشکلات مردم را بفهمیم، مردم را بشناسیم و بدانیم مشکلات اساسی آنان چیست. اگر می‌خواهیم برای جامعه برنامه‌ریزی کنیم، باید تحقیق کنیم و آسیب‌های اجتماعی را بشناسیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر ادامه داد: اگر می‌خواهیم برای نسل جوان، آینده کشور و اقتصاد کشور برنامه‌ریزی کنیم، باید مشکلات را بشناسیم تا فردا کشور دچار مشکل نشود. «أمرنی ربی بمدارات الناس» یعنی خداوند به من دستور داده است با مردم مدارا کنم.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به حضور مستمر مردم در صحنه‌های اجتماعی افزود: این مردمی که اکنون حدود ۲۰۰ شب است برای نخستین بار در تاریخ ایران و جهان میدان‌ها را رها نکرده‌اند، از استراحت خود زده و همراه خانواده به میدان آمده‌اند، مصداق همان دستور به مدارا با مردم هستند. ما باید شب و روز در خدمت این مردم باشیم و مشکلات اقتصادی، فرهنگی و دیگر مشکلاتی را که برای مردم وجود دارد، حل کنیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار کرد: امام شهید بارها به من می‌فرمودند تلاش کنید اینجا را به قبله تهران و به یک قطب فرهنگی برای تهران تبدیل کنید.

وی با اشاره به علاقه امام شهید به حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: ایشان علاقه زیادی به حضرت عبدالعظیم(ع) داشتند و گاهی شب‌ها حدود دو ساعت مانده به اذان صبح به اینجا می‌آمدند. کنار ضریح حضرت می‌ایستادند و نماز شب خود را با همان حالت خاصی که داشتند، اقامه می‌کردند. سپس قرآن می‌خواندند و بعد به قبور علما و بزرگان مدفون در اینجا می‌رفتند و برای آنان فاتحه می‌خواندند و تا هنگام نماز صبح، نماز جماعت را در اینجا اقامه می‌کردند و سپس تشریف می‌بردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌های فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که هر شب در اینجا برنامه‌ای برگزار شود؛ یک شب شرح صحیفه سجادیه، یک شب شرح نهج‌البلاغه، یک شب یکی از علمای بزرگ شهرری که از شاگردان مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت هستند، درس اخلاق دارند و شب‌های دیگر نیز برنامه‌های مهدویت، تفسیر، سبک زندگی اسلامی و فقه برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، در اینجا فعالیت‌های فرهنگی گسترده‌ای داریم. همان‌طور که در حکم به من دستور داده شده بود، در همه زمینه‌ها فعالیت می‌کنیم. مجموعه قرآنی ما بسیار فعال است و حافظان کل قرآن و قاریان ممتاز تربیت می‌کند. نوجوانان بسیاری نیز برای آموزش قرآن به اینجا مراجعه می‌کنند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به برنامه‌های آموزشی برای بانوان گفت: کلاس‌هایی نیز برای بانوان برگزار می‌شود. جمعی از استادان دانشگاه که در حوزه روان‌شناسی تخصص دارند، برنامه‌ریزی کرده‌اند تا برای کسانی که در آستانه ازدواج هستند، کلاس‌هایی برگزار شود تا آنان با مهارت‌های لازم آشنا شوند.

وی افزود: اتاق عقد نیز در اینجا وجود دارد و سفره عقدی چیده شده است. برای اینکه هزینه‌های ازدواج جوانان کاهش پیدا کند، آنان با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک در اینجا عقد می‌کنند و با حضرت عبدالعظیم(ع) بیعت می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به فعالیت‌های درمانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار کرد: درمانگاه ما نیز فعال است و بیش از ۲۵۰۰ بیمار به صورت شبانه‌روزی به آن مراجعه می‌کنند. اخیراً بخش دیالیز ما نیز راه‌اندازی شده و بیش از ۱۰ تخت دیالیز دارد. پیش از این، بیماران برای دریافت خدمات دیالیز باید به تهران مراجعه می‌کردند، اما اکنون می‌توانند در همین مجموعه و با بهترین و مدرن‌ترین دستگاه‌های دیالیز خدمات دریافت کنند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) همچنین از ساخت بیمارستان ۲۴۰ تختخوابی خبر داد و گفت: یک بیمارستان ۲۴۰ تختخوابی در حال ساخت داریم که با کمک خیرین، مردم و شما خوبان ساخته می‌شود. این بیمارستان امکانات مختلفی خواهد داشت و می‌تواند در آینده دستاوردهای خوبی برای این منطقه داشته باشد.

وی با اشاره به فعالیت‌های علمی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: دانشگاه قرآن و حدیث نیز زیرمجموعه تولیت آستان است و اکنون حدود ۲۸۰۰ دانشجو از مقطع کارشناسی تا دکترا در آن تحصیل می‌کنند. پژوهشگاه قرآن و حدیث نیز فعالیت دارد و تاکنون بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب در این زمینه‌ها چاپ شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر اظهار کرد: بسیاری از مردم نمی‌دانند و تصور می‌کنند اینجا فقط یک زیارتگاه است، در حالی که تلاش ما این است که اینجا به یک قطب فرهنگی برای تهران تبدیل شود.

وی با اشاره به فعالیت خادمان آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) افزود: بیش از هفت هزار خادم افتخاری داریم. تعداد زیادی از این افراد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند و مقامات بالایی در کشور دارند، اما افتخار می‌کنند که بیایند و در خدمت حضرت عبدالعظیم(ع) باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha